/ БГНЕС
Извършителят е задържан
Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в Разградско. Инцидентът е станал вчера около обяд при излет за отстрел на диво прасе в местността Кованлъка край село Мортогоново. Ловът е разрешен и надлежно организиран, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илиана Георгиева. 

Загиналият е 48-годишен мъж от село Мортогоново, каза зговорителят.

53-годишен ловец, който също е от селото, е прострелял по непредпазливост в гръдния кош колегата си от дружинката. Простреляният е издъхнал на място, а смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. Тялото е откарано за аутопсия в Търговище. 

Жена и мъж са простреляни във Врачанско след инцидент с ловно оръжие

Извършителят е задържан. Той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство, уточняват от ОД на МВР в Лудогорския град.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград са проведени огледи на местопроизшествието и множество разпити на свидетели. Назначени са експертизи, които да изяснят обстоятелствата около възникването на трагичния инцидент. По случая е образувано следствено дело по чл.123, ал.1 от НК.

Предстои прокурорът да прецени промяна в мярката за задържане на извършителя.
Боряна Димитрова/БТА