/ netinfo
Трима педагози от Област Разград са с награди от Петия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“ на тема „Гражданското образование – формиране на ценностни нагласи у младото поколение“.

Конкурсът се организира от Синдиката на българските учител съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Санитарно-оздравителния комплекс „Камчия“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Близо 150 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до 12 клас, от центрове за подкрепа на личностното развитие и на приобщаващото образование, директори, студенти от педагогически факултети от цялата страна и чужбина са изпратили свои разработки за участие в конкурса.

Те са оценявани от жури с председател проф. Нели Бояджиева и членове: Величка Николова, Деница Танева и доц. Емилия Лазарова-Генчева. Призьорите ще получат наградите си по време на семинар в СОК“Камчия“ между 26 и 31 август.

Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат Надие Карагьозова е единственият представител на Местна комисия с приз. Тя е номинирана за една от специалните награди – на 144-то СОУ“Народни будители“-София за разработката си на тема: „Ролята на клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат за осъществяване на превенция сред подрастващите чрез позитивни начинания и позитивна подкрепа“. Докторът на педагогическите науки Надие Карагьозова има и грамота за участие за есето си на тема „За по-хуманен и мирен свят“.

Също грамота за представено от нея есе е присъдена и на старши учителят в ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих Нели Атанасова Тодорова. Призът е за есе на тема „Учителят – компас за всеки ученик“.
Индивидуална награда в раздел „Извънкласна дейност 1-12 клас“ пък е присъдена на Несрин Джемилова Талиб – старши учител в ОУ “Христо Ботев“-село Лудогорци, община Исперих. Призът е за разработка на тема „Значението на извънкласните дейности“.