Бойко Пенков
Бойко Пенков / Дарик архив
ТЕЛК
95637
ТЕЛК
  • ТЕЛК
Ако искаме да разрешим проблемите на лекарите от ТЕЛК, трябва да подобрим изключително много междуинституционалното говорене. Това заяви в Пловдив след среща с медици зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. По думите му това е една от главните мерки, които ще бъдат предприети.
 
Другият основен приоритет е дооформянето на експертизата, за да може до края на 2018-та да има законодателни промени, които да облекчат както процедурите, така и работата на лекарите.
 
Следващата крачка е да се осъществи тристранен диалог между здравния министър, социалния министър и шефът на НОИ. Пенков каза, че се надява да се стигне до общи решения, които ще са в полза и на пациентите, и на специалистите в областта.
 

ТЕЛК
netinfo

 
Зам.-министърът определи като неетично да предадеш някой длъжник на ЧСИ, преди съдебните институции да са се изказали окончателно.
 
Според зам.-министърът мерките, които ще бъдат предприети, ще дадат ефект и медиците в системата на ТЕЛК ще бъдат по-спокойни. Той допълни, че вече има предложение у нас да се използва една международна система за оценка, изработена от Световната здравна организация, и уточни, че системата е всеобщо призната и използвана в цял свят. 

Чуйте и от приложеното аудио.