Закриват Генералното Консулство на Република Гърция в Пловдив?
Закриват Генералното Консулство на Република Гърция в Пловдив? / www.mfa.gr

Генералното консулство на Република Гърция в Пловдив ще бъде закрито.

По информация на Дарик дипломатическата мисия ще приключи дейността си в края на месец януари.  Новият гръцки консул Николаос Папагеоргиу остана ръководител на мисисята едва няколко месеца.

Областта на разпореждане по териториална компетентност на гръцкия консул в Пловдив обхваща областите Бургас, Добрич, Габрово, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Ямбол, Варна и Велико Търново.

Oт гръцкото посолство в София не съобщават официалните мотиви за това решение, но потвърдиха пред Дарик, че Генералното консулство на Гърция в Пловдив спира да работи от 29 февруари 2016 г. Според официалната информация дипломатическата мисия се прекратява временно.

Консулството ще приема посетители и молби за издаване на визи до 29 януари 2016 г. След тази дата заинтересованите ще трябва да се обръщат към Консулския отдел на Гръцкото посолство в София (ул. „Евлоги Георгиев“ № 103, телефон: 02 9691753, 02 9691755 и 02 9691758), съобщи за Дарик Мария Тирополи, съветник по печата на Гръцко посолство в София.