/ iStock
Жертви на неговата комбинативност са станали двама мъже
Задържаха 69-годишен мъж за две измами на стойност 68000 лева в Пловдив, съобщиха от полицията.

Според събраните до момента доказателства - за времето от март 2022 до юни 2024 г. жертви на неговата комбинативност са станали двама мъже.

От единия потърпевш са отнети 60 хиляди лева - по банков път или на ръка. Предлогът е бил доставка от Украйна на 1500 метални варели за пчелен мед, като извършителят е представил пред клиента си съответната техническа документация и двамата подписали фиктивен договор.

Разбиха престъпна група за измами с кредити, сред заловените е и кмет на варненско село (СНИМКИ)

Впоследствие, обаче, измамният сценарий е продължил с появата на редица непредвидени обстоятелства за забавяне на вноса и искане на още пари за преодоляване на пречките.

Със значително по-малка сума - 8000 лева, бил „ужилен“ вторият потърпевш. 69-годишният мъж също се е представил като вносител на изгодни стоки от чужбина, но в този случай ставало дума за автомобил от Южна Корея.

За да получи колата клиентът е дал авансова вноска, но на по-късен етап се наложило да доплаща за ремонт и други услуги, като включване в група на шофьори за междуградски превоз, издаване на стикери за упражняване на таксиметрова дейност и т.н.

Извършителят е привлечен като обвиняем и му е наложен постоянен арест.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня