Задържаха наркопласьори, единият  изтърпява присъда в момента
Задържаха наркопласьори, единият изтърпява присъда в момента / Пресцентър на МВР

Трима  пловдивчани и столичен наркодилър  са задържани от спецполицаи в момент на сделка с наркотици столичния ж.к. "Дружба", съобщиха от пресцентъра на МВРВсички те са криминално проявени. Задържаните са на възраст от 23 до 28 години, като 23-годишният софийски гражданин в момента излежавал присъда "лишаване от свобода" на лек режим. Тримата пловдивчани били негови редовни клиенти, които доставяли наркотици за разпространение в Пловдив. Вчера следобед те са отишли да купят стоката и тогава са били задържани, потвърди за Дарик директорът на пловдивската полиция гл.инспектор Тодор Чонов.

При последвалите обиски и претърсвания в колата, с която се предвижвали, и в тях са открити различни по вид наркотични вещества - амфетамин, хероин и марихуана, множество сим-карти, мобилни телефони и пари. Друга част от наркотиците са намерени при последвало претърсване у софиянеца.

Акцията е проведена от служители на отдел "Наркотици" към ГДБОП, със съдействието на служителите на ОДМВР - Пловдив след активна и целенасочена работа на МВР срещу разпространението на наркотични вещества на територията на страната.

Четиримата са задържани за 24 часа, по случая е заведено досъдебно производство, работата по документирането му продължава.