Вътрешният министър би си подал оставката при редица условия
Вътрешният министър би си подал оставката при редица условия / netinfo

Дискомфорт със съвестта и вижданията си, очевидно несправяне с редица задължения и констатиране на нехигиенично поведение. При тези условия би подал оставката си вътрешния министър Румен Петков, но за сега нито едно от тях не е на лице.

Няма напрежение между мен и Румен Овчаров, ние с него не сме приятели и не си ходим на гости. Така министърът на вътрешните работи Румен Петков отговори на журналистически въпрос има ли напрежение между него и министъра на икономикта и енергетиката в оставка Румен Овчаров. Той нарече абсурдни твърденията че стои в основата на разразилия се през последните месеци скандал.

Абсурдни и несериозни са твърденията, че икономически лостове могат да влияят върху решенията на БСП, каза още Румен Петков във връзка с изявленията на депутатката Татяна Дончева.

Запитан дали има опасения за своя пост, той подчерта, че би трябвало да е имал такива в момента, в който го е поел.

Румен Петков беше категоричен, че не очаква на България да бъде наложена предпазна клауза заради пропуски в работата на МВР. Той подчерта, че едни извънредни избори биха върнали страната много назад, защото резултатите са трудно предсказуеми, а това предполага а непредсказуемо мнозинство. Румен Петков откри в Пловдив ремонитрана сграда на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.