Увеличават надзорниците на ПОАП и вадят Караиванов
Увеличават надзорниците на ПОАП и вадят Караиванов / снимка : Dariknews

Съставът на Надзорният съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП) ще бъде увеличен от 7 на 9 члена, като от него ще отпадне общинският съветник и лидер на СДС Николай Караиванов, научи Дарик.

 

Две извънредни предложения за това ще бъдат гласувани на утрешната сесия на Общинския съвет. Групата на Атака настоява за увеличаването на надзорниците с двама души - по един от квотата на общината и на съветниците.

 

Новосформираната група на Граждански съюз за Нова България – ССД - БНС ”Александър Стамболийски” пък иска от настоящия състав на Надзорния съвет да бъде изваден Николай Караиванов (СДС), след като той и колежката му Тони Симидчиева отказаха да се присъединят към новото формирование в Общинския съвет.

 

По неофициална информация на Дарик, новите членове на надзора на ПОАП ще бъдат юристът на Консорциум „Екологичен завод” и съветник от БНС „Александър Стамболийски” Георги Колев и лидерът на Атака Тодор Христев, който е и зам. - председател на местния парламент. Управляващото мнозинство е взело решение да подкрепи предложените персонални промени.