Ути даде старт на кулинарното шоу в панаира
Ути даде старт на кулинарното шоу в панаира / netinfo
Готвач N 1 в шоубизнеса Ути Бъчваров даде старт на първия по рода си национален кулинарен конкурс “Отбор на годината 2008” , който се провежда днес и утре в 18-та палата на панаира. Майсторите на ястията са групирани в 12 тима от 6 града в България – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора и Созопол. В първия етап на атрактивното състезание всеки екип разполага с два часа, в които да приготви уникални по рода си топло и студено предястие, основно блюдо и десерт. Тимовете заложиха на екзотични рецепти – змия в японски омлет, рулца от пангасиус, печен глиган, преястия от патешки езичета, пуешки филенца с медна глазура, тартар от черноморска акула.

Довечера ще стане ясно кои отбори ще продължат утре на втори кръг. Той е наречен “Черна кутия”, защото до последния момент състезателите не знаят какви продукти е приготвила комисията за тяхното представяне. След като кутията бъде отворена, те ще имат отново 120 минути за сътворят вкусно и красиво ястие, което да впечатли журито. Победителите ще получат правото да представят страната ни на кулинарната олимпиада в Германия през октомври и 1000 лева парична награда от панаира.

Утре в 18-та палата от 9,30 до 10,30 часа ще има презентация на карвинг – изкуството да се аранжират композиции от плодове и зеленчуци.