Умуват за затваряне на Асеновградския надлез
Умуват за затваряне на Асеновградския надлез / netinfo

Деформирана носеща греда на Асеновградския надлез заплашва моста със срутване и налага спешно отклоняване на движението на тежки камиони и дори затваряне на съоражението. Това алармира районният кмет на “Тракия “ Славчо Атанасов, по чието настояване комисия в момента решава на място какво да предприеме за обезопасяване на надлеза. Припомням, че още през пролетта в най-дясното платно на влизане в Пловдив зейна половинметрова дупка.

Най-вероятно тази лента ще бъде изолирана, а камионите над 16 тона ще бъдат отклонени по Околовръстното и по Кукленско шосе, коментира началникът на общинското предприятие “Безопасност и организация на транспорта” Вичо Кузов. Според него е неоправдано затварянето на надлеза сега, защото в идните 3 месеца , докато тече процедура за избор на изпълнител на ремонта, там не може да се работи.

Кметът на “Тракия” обаче е категоричен, че съоражението е изключително опасно според експертизите на инженерите от района, които 2 седмици преди срутването на трибуната на “Лаута” предупредиха за това.