Учителите: Забраняваме на министъра да ни поздравява
Учителите: Забраняваме на министъра да ни поздравява / Plovdiv24.com

Стотици учители със знамена и свещи в ръце преминаха в протестно шествие през главната улица на Пловдив с плакати, осмиващи министъра на образованието Даниел Вълчев и призоваващи за победа в стачните искания. Не искаме министър Вълчев да ни поздравява за Деня на будителите. Забраняваме му да прави това, заяви лидерът на Синдикат Образование към КТ Подкрепа в Пловдив Юлиян Петров, повеждайки заедно с лидерите на останалите синдикати шествието по повод Деня на будителите.

Шествието започна на пл. „Централен”, премина по Главната улица и ул. „Христо Г. Данов” и завърши пред мемориала на Иван Вазов в градинката зад Природо-научния музей, където пред мемориала на Иван Вазов бяха поднесени цветя. Стачниците погребаха символично българското образование и бюджета за следващата година, приет от министрите вчера.

Стачката продължава, казаха от синдикатите, но вече има предложения от синдикални организации от понеделник училищата да започнат стъпаловидно да възстановяват учебния процед. Това ще го решаваме утре на синдикален съвет, казаха от Единния стачен комитет.