Сменят извънредно бордовете на „Ритон” и „Пълдин туринвест”
Сменят извънредно бордовете на „Ритон” и „Пълдин туринвест” / netinfo

Промени в директорските бордове на общинската фирма „Ритон” и в управителното тяло на  смесеното дружество между общината и бизнесмена Георги  Гергов „Пълдин туринвест”  ще гласуват извънредно днес общинските съветници.

Предложенията, внесени от зам.-кмета Александър Константинов вчера, са с празни полета за предлаганите имена. По информация на Дарик, по един представител на коалиционните партньори ВМРО и БСП, ще влязат от квотата на общината в „Пълдин туринвест”. Това означава, че освен подалия оставка издател Степан Ерамян, ще бъде сменен и бившият председател на Общинския съвет по времето на Гърневски – Красимир Обретенов. Ерамян напусна борда, след като стана ясно, че панаирът стартира собствен вестник, който ще бъде конкурент на неговото издание. Според Гергов пък оставката му е дошла, едва след като самият той е освободил Ерамян.

Съветниците ще гласуват и нов борд на „Ритон”, след като в резултат на 8-месечни усилия общината успя да си върне прехвърлената на реститути общинска фирма. Досегашният директорски съвет, който бе сменен миналото лято от тогавашното мнозинство на ВМРО и ГЕРБ, всъщност изобщо не успя да влезе във фирмата. Сега новото мнозинство на кметската партия и БСП ще назначи свои хора в „Ритон”, която има избран купувач след приватизационен конкурс и решение на Върховния съд.