Синдикатите в „Сигма”: Последен шанс за Общината преди стачка на светофарите
Синдикатите в „Сигма”: Последен шанс за Общината преди стачка на светофарите / Снимка: Даниела Ковачева
Среща на синдикатите от общинската фирма за поддръжка на светофарите в Пловдив „Сигма” и общинската администрация ще се проведе днес. На нея се очаква да се разбере дали ще бъдат удовлетворени исканията на служителите във фирмата, които настояват за сваляне на настоящия управител Васил Колиманов и за повишаване на месечните възнаграждения с минимум 100 лева. Това е последният шанс на пловдивската управа да предотварати стачка на „Сигма” , каквато ще има, ако отново не отговорят на исканията ни, категоричен е председателят на синдикатите в общинската фирма Атанас Аргиров. С оглед на дъждовното време и увеличаване на риска от аварии в града Аргиров предупреди, че ако не се инспектират ежедневно светофарите ще се повреждат всеки ден.

На днешната среща ще участват представители и на двата местни синдикати – КТ „Подкрепа’ и КНСБ. 5-ма от хората на КНСБ обаче, за които се коментираше, че стоят зад Васил Колиманов, подкрепят евентуални стачни действия, което прави съотношението „за” и „против” стачка 14 към 6, коментира още пред Дарик радио Атанас Аргиров.

Преди повече от месец кметът Славчо Атанасов разпореди одит в общинската фирма „Сигма”, на която договорът изтича на 3 ноември. Основната цел на ревизията бе общината да получи информация за финансовото й състояние, преди да реши дали да обяви конкурс за нова фирма, която да поддържа светофарните уредби.