Шведски и руски делегации посреща днес областният управител
Шведски и руски делегации посреща днес областният управител / Дарик архив

Посланикът на Швеция нейно Превъзходителство г-жа Луиз Бергхолм и Гьоран Свенсон, Почетен генерален консул на Швеция в България ще се срещнат днес от 10:30ч. с областният управител на Пловдив Здравко Димитров. На опознавателната визита шведските гости ще коментират с губернатора начините за активизиране на търговско-икономическите и културните отношения между двете страни.

По-късно следобед от 16:00ч. Здравко Димитров ще посрещне и руска делегация, водена от Вице-губернатора на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан. На срещата в Областната администрация, ще присъстват главният търговски представител на Русия в България, представители на държавни структури, бизнеса и ръководители на предприятия от Пловдивска област.

На 3 март от 10.00 часа, делегацията от Санкт Петербург и областният управител ще се срещнат с Пловдивския Митрополит Николай. В канцеларията на Пловдивската епархия в църквата Св. Марина те ще разговарят на тема „Християнски добродетели в съвременното общество“. Областният управител Здравко Димитров и делегацията водена от Вице-губернатора Сергей Николаевич Мовчан ще присъстват на всички тържества в Пловдив по случай Националния празник на страната 3-ти март.