Режисьор от Виена поставя зрелищна опера в Пловдив
Режисьор от Виена поставя зрелищна опера в Пловдив / http://operaplovdiv.bg/

Австрийската режисьорка Урсула Хорнер поставя „Хофманови разкази” в Пловдив. Енергичната дама е възпитаник на Университета по музика и сценични изкуства във Виена, участвала e в над 30 постановки във Виенската опера, а по-късно режисира мюзикъли и опери в Европа и САЩ. Нейният вълшебен спектакъл „Хофманови разкази” от Офенбах ще заживее отново тази вечер от 19ч. в Дома на културата "Борис Христов" с изпълнителите от Опера Пловдив.

Урсула Хорнер споделя: „Ако в други опери има моменти, в които ти доскучава, то в „Хофманови разкази” хармонията между музикален текст и сценично действие е перфектна. Отначало до край, музиката на Офенбах пленява и интригува”.

Режисьор от Виена поставя зрелищна опера в Пловдив
netinfo
За меломаните в Пловдив ще е наслада да чуят първия тенор на Софийската опера – Костадин Андреев, който ще изпълни партията на Хофман, която е много трудна и дълга – той е отначало до край на сцената. Баритонът Михаил Пулиев пък ще поеме четирите роли на Злото. Той е негативният образ в постановката, който отрича всичко и е като сянка на Хофман – непрекъснато го спира във всичко, до което се докосва и му внушава, че греши.  Любовните музи на поета Хофман се изпълняват от сопраните Станислава Иванова, Светлана Иванова, Евгения Ралчева и Марияна Панова.

Урсула Хорнер е в Пловдив с постановъчен екип от Македония - художник на декора е Мария Ветероска, худжник на костюмите е Мария Пупучевска, а на осветлението – Васил Лисичов. Пловдивската публика ще има възможност да се наслади на оперна визия, която наистиа е на световно ниво. „Хофманови разкази” е незавършена опера, затова съществуват много различни версии. Затова ние режисьорите имаме свободата да се намесим. И това е прекрасното, защото колкото и пъти да я гледаш тя никога не е една и съща”, споделя режисьорката.

Режисьор от Виена поставя зрелищна опера в Пловдив
netinfo
Диригентът Диан Чобанов е решил да се лиши от драматичното звучене на оркестъра. Търси по-ефирното звучене, тъй като в приказките има много хумор, динамика в действието и това изисква по-голяма лекота в интерпретацията.

Билети за „Хофманови разкази” от Офенбах за днес и за представлението на 27 април, се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg