Янка Такева: Заплашват да унищожат мен и семейството ми
Янка Такева: Заплашват да унищожат мен и семейството ми / netinfo

Заплашват мен и семейството ми с физическа разправа, заяви в Пловдив днес следобед лидерът на СБУ Янка Такева. Тя съобщи, че получавала заплахи от анонимни мъжки гласове на домашния, служебния и мобилния си телефони, които гласяли цитирам: „Ще ви унищожим, без да подбираме средства и методи”. Такева уточни, че не е сезирала полицията и прокуратурата, а е уведомила европейските структури за заплахите. Няма да се предам, категорична бе Янка Такева.

Вотът няма да мине, защото управляващите имат мнозинство в парламента, каза още лидерът на СБУ. Според нея единственият възможен изход е в бюджета за следващата година да бъде заложено не по-малко от 4,7% от БВП да отива за образование. На митинг в Пловдив тя поиска прошка от учениците, родителите и обществото и пожела кураж на българските учители. В митинга участваха също лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов и Димитър Манолов – вицепрезидент на КТ „Подкрепа”.

76 от общо 78 училища в Пловдив ще стачкува от утре, единствените учебни заведения, които не участват в протестите са Помощното училище и СУПЗ, казаха от синдикатите.