Проверяват кой е скрил имоти на съучастник на Куйович
Проверяват кой е скрил имоти на съучастник на Куйович / netinfo
Апелативната прокуратура в Пловдив проверява коя институция е укрила информация за имоти, притежавани от съучастник на Будимир Куйович в пренасянето на 60 кг хероин, заяви днес говорителят й Пенка Богданова. Изявлението дойде след твърдение на председателя на комисията за конфискация на имущество Стоян Кушлев, че обвиняемият бивш митничар Михаил Янков е продал в края на февруари и началото на март апартамент в Свиленград и ниви, докато е бил в старозагорския арест, а делото – в ръцете на прокуратурата.

За съществуването на тези имоти прокуратурата не е имала информация, макар още при привличането на Куйович, Янков, Писков и Дойчев като обвиняеми да е предприела всички действия за установяване на тяхното имущество и фирми, каза прокурор Богданова. В момента продължава проверката защо от съответните регионални структури на Агенцията по вписванията и от съдилищата не е подадена информация за продадените 2 месеца по-късно имоти на бившия митничар.

От Апелативна прокуратура оспориха твърденията на комисията “Кушлев”, че сделките са сключени чрез пълномощно, издадено на съпругата на арестувания Янков с разрешението на прокурор. Нито един прокурор не е допуснал упълномощаване за разпоредителни сделки, е установила спешната проверка след скандала. Наблюдаващият делото прокурор в Стара Загора е разрешил обвиняемият да упълномощи съпругата си единствено да представлява общата им фирма “Олимпос” във връзка с теглен от нея кредит за 150000 лева, каза прокурор Пенка Богданова.