Посрещане като за шампион
Посрещане като за шампион / БГНЕС
Посрещане като за шампион
84951
Посрещане като за шампион
Посрещане като за шампион
  • Посрещане като за шампион
  • Посрещане като за шампион

Десетки чакаха носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков на Летище София. Съгражданите на спортиста пристигнаха организирано с автобуси от Чепеларе, за да засвидетелстват любовта си към шампиона с пищно посрещане. Припомняме, че сноубордистът Радослав Янков спечели Световната купа в паралелните дисциплини. Във Винтерберг, Германия, той успя да достигне до четвъртфиналите и на практика направи така, че никой да не може да го измести от първото място в генералното подреждане.

Носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков ще бъде предложен за "Почетен гражданин на Чепеларе". Това ще стане на тържествена сесия на Общински съвет от 14 ч. днес. Старейшините ще гласуват на Янков да бъде дарен и имот в родопския град, съобщи председателят на общинският съвет Росица Черпокова.

Освен това общинското ръководство подготвя и празнична програма, с която ще посрещнат Янков в родния му град. „Ще има сцена на площад „Олимпийски“, както и много още изненади, но тях на този етап ще ги запазим в тайна“, добави Станчева. Церемонията по посрещането на Радослав Янков в Чепеларе ще започне след 17 часа.