Последни преговори за сметовозите на Кричим и Стамболийски?
Последни преговори за сметовозите на Кричим и Стамболийски? / Dariknews.bg

Градоначалниците на Стамболийски и Кричим ще преговарят с кмета Славчо Атанасов. Ако днес не се предприемат мерки за подписване на договор между двете общини и Пловдив, бариерите на сметището отново ще бъдат свалени за сметовозите им, заяви председателят на Общински съвет-Пловдив Илко Илиев.

В продължение на два дни камионите на общините Стамболийски, Кричим и Перущица бяха блокирани за часове пред депото край Цалапица. Автомобилите със смет бяха пуснати за разтоварване, след постигнатото споразумение между кметовете на Стамболийски и Кричим и зам.-кмета на Пловдив Петко Атанасов и председателя на ОбС Илко Илиев. Съставен бе и протокол, подписан от представителите на общините. Плащането за депонирането на боклука от камионите ще бъде включено в бъдещия договор.

Общините Кричим, Перущица и Стамболийски нямат достъп до сметището в Цалапица от понеделник. Заповедта за това бе подписана от кмета на Пловдив Славчо Атанасов и изпратена на оператора на сметището фирма „Водстрой". Трите общини не са подписали договр с общината за извозване на боклук в Цалапица.

Според юристите на община Пловдив, решението на Общинския съвет за депониране на сметището в Цалапица да се плаща по 18.46 лв. за тон е в сила, въпреки че се обжалва в Административния съд от кметовете на недоволните общини.