Почистват розариума край Гребната база
Почистват розариума край Гребната база / Дарик радио

Акция по почистване и облагородяване на розариума край Гребната база започва администрацията на район „Западен”.

Това стана ясно след среща между кмета на района Димитър Колев, директора на ОП „Чистота” Иван Стоянов и директора на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев. Те заедно разгледаха днес обекта и се договориха за съвместни действия там.

Предвижда се розариумът да бъде изцяло почистен от отпадъци, както и от паднали дървета и храсти. Подобни действия ще бъдат предприети и в района между УМБАЛ „Свети Георги” и новоизграждащата се зоологическа градина.

 

„Целият този парцел покрай Братската могила и Хирургиите е изключително привлекателен за гражданите. Със завършването на зоопарка през лятото очакваме той да стане още по-посещаван и затова ще обърнем повече внимание на неговото облагородяване, заяви кметът на „Западен” Димитър Колев. Той уточни, че в района около розариума има изградено осветление и екип от кметството ще направи обследване на неговото състояние, за да може паркът да е осветен и през нощта. Предвижда се също да бъдат поставени кошчета за отпадъци по продължението на булевард „Свобода”.