Пловдивските художници с постоянна експозиция в Панаира
Пловдивските художници с постоянна експозиция в Панаира / netinfo

Постоянна експозиция в палата № 8 на Международен панаир Пловдив ще подредят в началото на март 2009-а година пловдивските художници, съобщи областният управител Тодор Петков. Избраната зала е голяма, с отопление и на централно място, където ценителите ще могат да разглеждат творчеството на местните представители на изобразителното изкуство. Според губернатора пловдивската гилдия е най- добрата в страната, но в града няма подходяща зала, където те да показват творчеството си.

Въпреки новата придобивка, Дружеството на пловдивските художници ще си запази досегашната сграда на ул. „Гладстоун”, чийто покрив обаче тече.

По време на „Винария 2009” ще се организира благотворителен търг, където 50 местни майстори на четката ще могат да участват с до 2 картини. Със събраните средства ще бъдат подпомагани даровите деца.

Петков подчерта, че на последния Есенен технически панаир са участвали 450 пловдивски фирми, което е показателен факт за присъствието на бизнеса в живота на града и респективно за участие в една подобна инициатива.