Пловдив спечели домакинство на Европейско първенство  по кану-каяк
Пловдив спечели домакинство на Европейско първенство по кану-каяк / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

Град Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени през 2017-та година. Това съобщи шефът на федерацията Васил Мирчев.

По думите му в края на тази седмица българска делегация, водена от Николай Бухалов ще присъства на среща на Световната кану-каяк федерация, на която ще се обсъди и кандидатурата на Пловдив за домакинство на Световно първенство за младежи и девойки през 2018-та година.

Васил Мирчев разказа още, че община Пловдив е отпуснала 300 хил. лева за изграждането на стартово устройство, което е задължително при кандидатстване за домакинства на големи форуми.

„Друго такова условие е наличието на втори гребен канал, на който състезателите да могат да загряват и чийто строеж в Пловдив се очаква да започне през тази година“, допълни още Мирчев.

Припомням, че в началото на месец март в интервю за Дарик радио зам.-кметът Димитър Кацарски заяви, че  договорът между община Пловдив и фонда за градско развитие „Джесика“ за финансиране на втория канал, може да бъде подписан не по-рано от края на месец май.

Забавянето е заради явна фактическа грешка в Общия устройствен план (ОУП) на обекта и продължаващата екологична оценка на района бавят финансирането на проекта, уточни тогава Кацарски.