„Паяци“ улесняват трафика в Пловдив
„Паяци“ улесняват трафика в Пловдив / община Пловдив

ОП „Паркиране и репатриране“ стартира акция за репатриране на неправилно паркирани край кръстовища автомобили, съобщи заместник-кметът по транспорт инж. Златин Велев.

Поради зимните условия трафикът е особено натоварен, а паркираните в дясна лента по булевардите и в близост до кръстовищата коли намаляват пропускливостта, обясни той. Като пример посочи бул. „Княгиня Мария Луиза“ към кръстовището с бул. „Източен“ и самия „Източен“ към ул. „Богомил“.

Най-проблемни са 9 подобни зони с постоянно паркиращи и създаващи напрежение за движението автомобили. В изпълнение на заповед на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев през следващите дни „паяците“ ще работят приоритетно точно там.

Освен от зоната на кръстовищата, коли ще се вдигат и от пътните платна, където има знаци за „паяк“ и забрана за спиране и паркиране, като целта е да улесним трафика, коментира заместник-кметът инж. Златин Велев.

Дежурният телефон на Общинска полиция, на който гражданите могат да сигнализират за неправилно паркирани автомобили, е 032 630 777.