Отвличането в Пловдив – инсценировка или недоразумение
Отвличането в Пловдив – инсценировка или недоразумение / netinfo

Срещу тримата мъже, които бяха задържани като заподозрени в отвличането на 25-годишен карловец в Пловдив, вероятно няма да бъдат повдигнати обвинения. Разследващите проверяват версии за инсценировка или за недоразумение.

 

Собственичка на цех за закуски от Карлово бе подала в полицията сигнал за отвличане на 25-годишния мъж, с когото живее на семейни начала, след като по телефона непознати мъже й наредили да събере 2 500 лв. Те предупредили, че в противен случай ще стане лошо.

 

Показанията на над 20 разпитани до момента свидетели не дават основание да се смята, че наистина става дума за отвличане, научи Дарик. Тримата заподозрени като похитители и карловецът заедно са обикаляли цяла нощ заведения в Пловдив. Първоначално те са се срещнали в ресторант в ЖР”Тракия” с уговорката пловдивчаните да върнат колата, която са купили от карловеца, а той да им възстанови платените 2 500 лв. Тъй като самоопределилият се като жертва мъж не разполагал с парите, звънял по роднини, които отказали да му ги заемат. По – късно един от заподозрените като похитител се обадил на съпругата  на карловеца и й разпоредил  да събере сумата.

 

Установено е, че при 6-часовата обиколка по  заведенията 25-годишният мъж е бил закопчан с белезници за ръката на един от мнимите похитители.  Според събраните до момента данни обаче не е имало грубост и употреба на сила, а по-скоро става дума за непремерени действия, казаха от Районна прокуратура. Установено е също, че блезниците не са били свалени, тъй като младите мъже са загубили ключа за отварянето им.