Отварят Римския стадион през следващата седмица
Отварят Римския стадион през следващата седмица / снимка: dariknews.bg/ архив

Вторият етап от реконструкцията на Римския стадион в Пловдив почти приключи и обектът ще бъде готов през следващата седмица. Това заяви кметът на Пловдив е предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

Той разказа за 3D филма за Пловдив, който ще покаже града през II-ри век от птичи поглед, като основните сгради ще бъдат възстановени в триизмерен вид.

Цялата „лента” е с дължина 5 минути и ще се излъчва именно на Римския стадион в новоизградения презентационен и информационен център, който е част от втория етап на реконструкцията. Освен него са подменени бетонните стълби, има прожекционна зала с 35 места, както и кафене на терасата.

По отношение на другия археологически обект, който се намира на Главната, кметът заяви, че на 23-ти юни специална комисия ще разгледа предложенията за ремонт на площад „Централен“. Местната администрация обяви конкурс за нова визия на площада с награден фонд от 20 хил.лева. Специално жури трябваше да излъчи най-добрите проекти, които да бъдат подложени на обществено обсъдждане.