Оставиха за постоянно в ареста убиеца от Смолян
Оставиха за постоянно в ареста убиеца от Смолян / netinfo

Окръжният съд в Смолян остави за постоянно в ареста 18 – годишният Антон Петко, който е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. Магистратите приеха доводите на прокуратурата, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление, както че има и опасност да се укрие. Именно заради това му бе наложенамярка за неотклонение “задържане под стража”.

До момента е установено, че на 27 декември 2015 г., към 5 часа сутринта на бул. „България“ в гр. Смолян, е възникнал конфликт между Антон Петков и Никола Мавродиев, на 24 г. от гр. Смолян, които малко по-рано посетили едно и също нощно заведение в гр. Смолян със свои приятели. Двете компании се засекли на моста от пешеходната зона на бул. „България“ в центъра на града. Петков и Мавродиев си разменили реплики. Между двамата възникнало сбиване пред множество свидетели.

Разследването сочи, че Петков нанесъл няколко удара с нож тип “пеперуда” по тялото на Мавродиев, един от които – в коремната аорта, е засегнал коремната аорта. Пострадалият е починал на път за болницата. Обвиняемият е бил задържан около едни час след инцидента, извършен му е разпит, на който дава обяснения за случилото се.