Оставиха висяща партийната оставка на Кюмюрджиев
Оставиха висяща партийната оставка на Кюмюрджиев / netinfo
Националното ръководство на ГЕРБ е отложило за следващия четвъртък разглеждането на оставката на Йордан Кюмюрджиев като градски председател на партията, съобщи официално Изпълнителната комисия след днешното заседание. По информация на Дарик, молбата за освобождаване е внесена вчера, ден след като бившият председател на Пловдивския общински съвет депозира искане да напусне и местния парламент.

Според решението на националното ръководство, идния вторник ситуацията в пловдивската структура ще се обсъжда на събрание на членовете й, на което ще присъстват неформалният лидер на партията Бойко Борисов и председателят й Цветан Цветанов. С подготовката на събранието са натоварени членовете на националното ръководство Красимир Велчев и Искра Фидосова, на които временно е възложено и ръководството на местната организация.

Според активисти на ГЕРБ, оставката на Кюмюрджиев не е приета, тъй като националното ръководство е наясно, че няма подходящо и разпознаваемо лице, което да поеме структурата няколко месеца преди парламентарните избори. За заместници се спрягали трима, но никой от тях не бил достатъчно приемлива кандидатура.