Оставиха Ройдова в ареста, тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си
Оставиха Ройдова в ареста, тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си / Снимка: Искра Койчева, Дарик Радио Пловдив
Оставиха Ройдова в ареста, тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си
85477
Оставиха Ройдова в ареста, тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си
  • Оставиха Ройдова в ареста, тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си

66-годишната Иванка Ройдова, обвинена в подготвяне на отвличане и убийство на своя брат и цялото му семейство, заради наследство от над 4.5 милиона долара, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив.

„Няма нищо вярно в това, в което ме обвиняват. Всичко е за пари, за да ми запушат устата и да нямам претенции към наследството“. Това заяви пред Дарик 66-годишната Ройдова, минути преди да бъде гледана мярката й задържане под стража.

Единият от адвокатът й Йордан Давчев-бивш шеф на Следствието в Пловдив, поиска 1 час почивка, за да се запознаят с клиентката му с материалите по делото. Той също бе категоричен, че според информацията, с която разполага до момента, става въпрос за „голямо недоразумение“.

Давчев заяви, че обвиняемата не е осъждана досега, няма опасност да напусне страната и пледира за по-лека мярка.

В хода на заседанието представителят на държавното обвинение прокурор Иван Спиров каза, че 66-годишната Ройдова е дала 3000 лева капаро на полицай под прикритие да извърши подготвените убийства, за да наследи наследството от баща им - Георги Ройдов-Американеца. Адвокатите на жената - Йордан Давчев и Владко Мерджанов заявиха, че в СРС-тата по делото никъде не се споменават думите отвличане и убийство.

Искам да бъда освободена, защото няма никакви основания за задържането ми", бяха последните думи в съдебната зала на задържаната, преди магистратите да се оттеглят, за да вземат решение.

Окръжна прокуратура Пловдив днес внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ройдова. Към момента Ройдова е задържана за 72 часа в ареста и й е повдигнато обвинение за подготовка за отвличане и убийство. Ако бъде призната за виновна, е заплашена със затвор от 1 до 6 години.

Оставиха Ройдова в ареста тя отрече да е поръчвала убийството на роднините си
netinfo