Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер
Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер / Снимка: Даниела Ковачева
Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер
24436
Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер
  • Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер

Нямаме нужда от специализирано кожно отделение, а не разполагаме и със свободни помещения за него. Така новият директор на МБАЛ „Пловдив" д-р Аргир Аргиров коментира предвижданото в новата здравна карта на Пловдив пребазиране на Кожния диспансер в многопрофилната болница. Тепърва ще се водят разговори по тази тема, рано е да се говори. За реализацията на подобно предложение ще е нужно сериозно финансиране, каза още д-р Аргир Аргиров. /Чуйте пиркачения звуков файл/

Окръжна не ще и не може да приюти Кожния диспансер
netinfo

Перспективата за Кожния диспансер очерта вчера шефът на Регионалния център по здравеопазване д-р Георги Божиков. Тогава той обясни, че промените в Закона за лечебните заведения предвиждат премахване на диспансерите като самостоятелни лечебни единици и подсказа съдбата на Онкодиспансера, Кожния диспансер и Психодиспансера. Първият вероятно ще се обособи като голяма Онкологична болница, а другите два ще станат съответно отделение в МБАЛ „Пловдив" и Център за психично здраве.

Д-р Гинка Стоянова е наследила д-р Аргиров на заместник-директорското място по медицинските дейности. Предстои довършване на няколко спешни ремонта в лечебното заведение,  както и сливане на двете ортопедии, което вече е започнало, стана ясно на днешната първа официална среща на д-р Аргиров с медиите.

Около 8.5 милиона дългове е получил в завещание новият директор на бившата Окръжна болница, натрупани през последните няколко години. 6.5 от тях са просрочени задължения. Д-р Аргиров уточни, че средно по 700 000 лева годишно губи болницата от лекуване на неосигурени лица.  Въпреки това, той не очаква намаляване на заплатите на медицинските работници в болницата.