Новата учебна година няма да бъде отложена заради епидемията
Новата учебна година няма да бъде отложена заради епидемията / netinfo

Учебната година в Пловдив няма тенденции да бъде отложена засега заради хепатита. Това заяви Министърът на образованието Даниел Вълчев в Смолян. Той допълни, че епидемиологичната обстановка се наблюдава внимателно и има готовност за своевременна реакция.

Визитата на мин. Вълчев в родопския град е в контекста на ежемесечните му срещи с екипите на звена и институции към БАН в страната.

В Смолян Даниел Вълчев каза още, че българското образование трябва да бъде ясно и предвидимо, за да бъде ефективно и за да се избегнат множеството въпроси и суматоха преди началото на всяка учебна година.

Образователният министър прозова директорите на училищата в региона да поставят пряко въпросите си и да споделят проблемите, които касаят подопечните им учебни заведения. В началото на декември ще бъдат потвърдени документите за тестовете, които вече ще бъдат единствената форма за проверка на знанията на учениците.

Това е първото посещение на образователния министър в Смолян и съвпада с предстоящото откриване на новата учебна година.