/ Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Над 60 са свободните места за преподаватели и възпитатели в учебни заведения в Пазарджишка област, обявени в Регионалното управление по образованието. Повечето от тях са за пълен щат, но не са малко и тези за половин норматив или само лекторски часове.

Най-много – по 24, са обявените позиции в общините Пазарджик и Септември. Само едно от учебните заведения – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, се нуждае от 6 нови попълнения в екипа си – учители по английски език, математика, химия, изобразително изкуство, музика, възпитател за занималня.

Пет длъжности в СУ „Христо Ботев“ в Септември очакват да бъдат заети от подходящи специалисти – по английски, български език, един възпитател в начален етап и двама прогимназиални. 

По четири са вакантните места в селата Карабунар, Звъничево, СУ „Св. Климент Охридски“ в Пещера, ОУ „Марин Дринов“ в Панагюрище, СУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово. По три са в пазарджишките СУ „Георги Брегов“ и Езиковата гимназия. Нови преподаватели се търсят също в Батак, Мало Конаре, Злокучене, Виноградец, Ветрен дол, Паталеница, Сарая, Говедаре, Хаджиево и Калугерово.

Най-рано пуснатите обявления са със срок за подаване на документи до края на работния ден днес. Повечето от останалите са валидни до различни дати този месец, а няколко ще очакват кандидати чак до 10 или 13 септември.