Млад боксьор от Първенец стана шампион №1 на България
Млад боксьор от Първенец стана шампион №1 на България / община Родопи

20-годишният боксьор от село Първенец Спас Калоянов записа страхотен дебют при мъжете в първия кръг на държавното лично отборно първенство и Купа България в Плевен. Той стана шампион в катeгория до 81 килограма, записвайки 4 авторитетни победи срещу силни противници. На финала Калоянов победи с 2:1 съдийски гласа Веселин Веселинов от НСА. Спас тренира едва от 3 години в родното си село Първенец, а вече е шампион при мъжете.

Занимавам се с бокс от 2 години. За това време два пъти съм бил вицешампион на България и един път шампион при мъжете. В 8 клас се записах при бойните спортове и оттам всеки ден тренирам в залата в село Първенец, която има много добри условия. Тя е чиста и топла и е ремонтирана от община „Родопи” малко преди да започна да тренирам. Имаше нужда от такава зала, защото е много по-добре да си в залата, отколкото по пейките с бира и цигара в ръка. Това мотивира младите да спортуват. В момента всеки, който иска може да тренира напълно безплатно”, казва талантливият боксьор.

През новата година той планира да завърши висшето си образование като се специализира като треньор по бокс.

Искам да играя на олимпийските игри. През 2016 се надявам да сме живи и здрави и да имам още спортни успехи. Постигам победите с усилени тренировки всяка сутрин и вечер и с много желание”, допълни боксьор №1 в Първенец.

В момента 30 състезатели, сред които 16 деца вече имат по няколко спечелени медала от различни състезания. Новите надежди на българския бокс тренират в боксовата зала на община „Родопи” в село Първенец и са част от отбора на общината.

„Залата е напълно ремонтирана по европейски проект и в нея има всички необходими условия талантите да се развиват.”, заяви кметът на „Родопи” Пламен Спасов.