Милчо Левиев води курсове по джаз импровизации в АМТИИ
Милчо Левиев води курсове по джаз импровизации в АМТИИ / Sofia Photo Agency, архив

Световноизвестният музикант Милчо Левиев ще води редовни майсторски класове в Академията по музикални и танцови изкуства. Той получи предложението от ректора на висшето учебно заведение Милчо Василев. Според устната договорка Левиев ще гостува на Академията няколко пъти през годината, за да обучава младите музиканти в джаз импровизация.

Големият музикант получи официални извинения от зам.-кмета по културата в Община Пловдив Стефан Стоянов. Повод за това бе стар скандал между Левиев и градската управа по времето на Иван Чомаков. Тогава музикантът, в качеството си на артистичен директор на Пловдивските джаз вечери, изпратил няколко писма с препоръки, но не получил отговор от администрацията. Според него когато почетен гражданин на Пловдив пише на Общината, би трябвало да получава отговори.

Милчо Левиев подкрепи и кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Той заяви, че поради възрастта си вече може да помага само с музиката си. Пловдив, за разлика от София, защитаваше самостоятелното развитие на културата по време на комунизма и заслужава тази титла, категоричен бе той.