Междуградските рейсове спират за час, градските – за 15 минути
Междуградските рейсове спират за час, градските – за 15 минути / netinfo
Движението по междуселищните автобусни линии в Пловдивска област и в част от Пазарджишка ще бъде парализирано днес за 1 час заради националния протест на превозвачите срещу шоковото поскъпване на горивата. 260 рейса от градския транспорт в Пловдив пък ще спрат за 15 минути.

Автобусите, които по разписание трябва да тръгнат от гарите между 10, 55 и 12, 05 часа, ще останат по секторите. Със сигурност в протеста ще участват всички шофьори на фирма “Хеброс бус”, която обслужва голяма част от маршрутите в региона. За едночасово спиране предупреждават и повечето от останалите превозвачи. Ако в часа на протеста колите вече са на път, те няма да спират, за да не тормозим пътниците, подчерта управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков.

Градските рейсове ще останат по спирките за 15 минути от 10 до 10, 15 ч. Представители и на шестте транспортни фирми, които возят пловдивчани, предупредиха вчера кмета Славчо Атанасов за планираното кратко преустановяване на работата. На срещата те поискаха 1 млн. лева от общинският бюджет за компенсиране на загубите им от драстичното поскъпване на горивата.

Точно след седмица превозите в цялата страна може да бъдат изцяло блокирани, ако до тогава няма реакция от правителството на исканията на транспортните фирми.

Какви са те – чуйте от управителя на “Хеброс бус” Веселин Дошков в прикачения звуков файл