Македонско семейство е похитено от трима въоръжени да село Скутаре
Македонско семейство е похитено от трима въоръжени да село Скутаре / netinfo

Македонско семейство е станало жертва на въоръжен грабеж, новината бе потвърдена официално от пресцентъра на ОДП Пазарджик.

 В неделя сутринта в РПУ Септември бил получен сигнал, че 38-годишният Й.С. и съпругата му са ограбени, отвлечени и изоставени в землището на септемврийското село Славовица.

 По данни от полицията, няколко часа по-рано на пътя към пловдивското село Скутаре, Мерцедес-ът на македонското семейство бил засечен от лека кола. Непознати принудили чужденците да спрат, след което от колата изскочили трима маскирани и въоръжени мъже. Те заплашили мъжа и жената и претърсили целия автомобил. Откраднали цялата им валута, златни накити и двата мобилни телефона.

След грабежа нападателите откарали жертвите си до лозов масив в землището на септемврийското село Славовица, където ги изоставили завързани с белезници. На разстояние няколкостотин метра те запалили Мерцедес-а им, след което избягали.

На местопрестъплението е извършен оглед от дежурна група на ОДП Пазарджик и РПУ Септември. Случаят се разследва от криминалисти на областните дирекции в Пазарджик и Пловдив.