Културата дава основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене
Културата дава основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене / снимка: dariknews.bg
Културата дава основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене
78321
Културата дава основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене
  • Културата дава основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене

Културата дава всички основания Пловдив да бъде най-добрият град за живеене. Това заяви в интервю за Дарик изпълняващият длъжността началник на отдел „Култура“ Кирил Велчев. Пловдив вече се наложи като културна дестинация от световен мащаб, показват го редицата прояви през годината, допълни той.

За първи път през лятото Пловдив ще бъде домакин на Международен денс фестивал, посветен на латино музиката. Той ще се състои на няколко сцени в града, посочи Кирил Велчев.

Около 100 събития, голяма част от които с международно участие, предвижда тази година културният календар на общината. Сред по-интересните са: 7-дневен Международен фолклорен фестивал, Опера Оупън, Международен фест на камерната музика, Есенният салон на изкуствата, Джаз фестивал, Дни на музиката в Балабановата къща и много други. Голяма част от проявите ще се проведат на различни локации в града – край река Марица, в Стария град, на Античния театър, на Римския стадион, в кв. Капана, в зала "Екселсиор", в Цар-Симеоновата градина.

Около 2,5 милиона лева приходи се очакват през годината от културните събития, които общината подпомага с близо 700 хил. лв., посочи още  шефът на отдел „Култура“.

Цялото интервю с Кирил Велчев можете да чуете в прикачения файл.