Конкурс „търси“ най-успешните млади българи
Конкурс „търси“ най-успешните млади българи / netinfo
Конкурс „търси“ най-успешните млади българи
85030
Конкурс „търси“ най-успешните млади българи
  • Конкурс „търси“ най-успешните млади българи

За втора поредна година международната неправителствена организация JCI провежда годишните награди „Най-изявените млади личности на България“. Целта на конкурса е да формалното признание на заслугите на млади хора, които изпъкват със своите качества в определени области, които биха могли да бъдат добри примери за своите връстници. Това обясниха в ефира на Дарик заместник-председателят на JCI Bulgaria и регионален координатор на конкурса Петър Дяксов и Линда Масаруе – заместник-председател „Събития и обучения“ на JCI Plovdiv.

„Ако познавате амбициозни млади хора на възраст от 18 до 40 години – номинирайте го!Искаме да разберем за максимално много хора, изявени в някоя от 10-те категории, сред които бизнес, икономика и предприемачество, политика, право и държавна администрация, лидерство, културни постижения, научни технологии и разработки или пък иновации в областта на медицината“, апелираха от JCI.

Номинация може да направите ТУК до 25 март, след което авторитетно 20-членно жури ще обяви и победителя. Тържествената церемония ще се проведе през месец май в София.

„Миналата година пожънахме невероятен успех в първото издание на конкурса и имахме 70 кандидатури, като тази година се надяваме те да бъдат над 100“, каза Петър Дяксов.

Той отбеляза, че най-голямото постижение на конкурса е наградата на София Калинова, която е преборила над 200 кандидати на международния конкурс, който се е провел в Япония.

„Тя бе избрана за една от победителите в категорията „Хуманитарно и доброволческо лидерство“, като се  бори срещи дискриминация и защитата правата на глухите хора в България. Така, благодарение на нея глухите деца вече имат право да полагат матура по чужд език“, обясни Дяксов.

Той бе категоричен, че в България има много дейни и амбициозни млади хора, на които просто трябва да се даде поле за изява.

/Цялото интервю с Петър Дяксов и Линда Масаруе, може да чуете в прикачения аудио-файл/