Коледен купон в пазарджишкия затвор
Коледен купон в пазарджишкия затвор / netinfo
Над 200 рецидивисти в Пазарджишкия затвор получиха като Коледен подарък концерт на оркестъра на затворническите общежития в Кремиковци. Повече от два часа залата на така наречения „киносалон” в Затвора се огласяше от тракийски, македонски, гръцки и поп-фолк ритми, изпълнявани от оркестрантите и техните солисти-певци. Кулминацията на концерта бе появата на двете танцьорки- травеститите Дима и Деси, които „побъркаха” затворниците с кючеци и артистично поведение. Някои не се сдържаха и се качиха на сцената, за да партнират на кючекините, под строгите погледи на старшините. В залата липсваха само осъдените до живот, които бяха наскачали по решеткте, за да чуват по-добре.

Истинска причина за празнуване имаха една група от около десетина, вече бивши затворници, които стояха преди последната порта, почти на открито в мразовития ден, в очакване на процедурите по освобождаването им.


Колко от затворниците ще си тръгнат по родните места в отпуск по Коледа ще бъде решено тези дни от управата на Пазарджишкия затвор.