/ iStock
Към този момент движението вече е възстановено
Подбалканският път беше временно затворен за движение заради пътен инцидент в участъка между селата Анево и Иганово, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР  в Пловдив.

Сигналът за катастрофата е получен след 10:40 часа днес в Районното управление в Карлово. Установено е, че лек автомобил внезапно е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в камион. От пристигналия екип на "Спешна помощ" е констатирана смъртта на 67-годишния водач на колата.

По предварителни данни мъжът е починал поради възникнал здравословен проблем, но точната причина все още предстои да бъде изяснена.

Тежкотоварният камион е управляван от шофьор на 35 години, чиято алкохолна проба е отрицателна. Местопроизшествието е запазено от служителите на реда, които започват оглед.

Към този момент движението вече е възставено.

Припомняме, че по-рано тази седмица вследствие на пътен инцидент бул. "Коматевско шосе" в Пловдив загина млад шофьор. Водачът на 20 години е управлявал лек автомобил, с който се е ударил в стълб на булеварда късно вечерта на 27 август. По предварителни данни младежът е пътувал сам в автомобила. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват.

Образувано е досъдебно производство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пресиана Вълканова/БТА