Изключват ветерани от СДС – Пловдив
Изключват ветерани от СДС – Пловдив / Дарик архив
Тони Симидчиева за проблемите в СДС
85530
Тони Симидчиева за проблемите в СДС
  • Тони Симидчиева за проблемите в СДС

Конфликтите в СДС – Пловдив продължават и недоволните от стила на управление на градския лидер Никола Хаджийски са предложени за изключване. Това става ясно от откритата позиция на дръзналите да се противопоставят членове на синята партия.

Ето декларацията им, изпратена до медиите, без редакторска намеса:

"Заради огласената от нас публична позиция, че нелегитимно избраното ръководство на СДС-Пловдив провежда порочно управление, председателят Никола Хаджийски ни уведоми по телефона, че ни изключват от Националния и Областния съвет на СДС. Областният съвет е взел решение не само за това – гласувано е още Веселин Стойков, Тони Симидчиева и Марта Момина да бъдат дадени на Контролен съвет за изключване от организацията.

След 26 години в партията, символ на свобода и демокрация, наказват хора, застанали с имената си зад публично изказана позиция, полезна за СДС, но неудобна за няколко души. В опит да направят възможна дългоочакваната промяна в порочния начин на управление в СДС-Пловдив, те са изключени.

Категорично заявяваме, че с цената на всичко ще отстояваме единствено останалото ни право от историята на СДС - свободата на словото, правото да изказваме истини и мнения, различни от тези на ръководството, свободно и без страх от наказателни акции.

Поддържаме позицията си, че Никола Хаджийски никога не е бил избиран легитимно като председател на СДС - Пловдив и за това носи вина Милко Стрехин, секретар на Областното ръководство на партията. По тази причина продължаваме да настояваме те да освободят заеманите постове в СДС.

Несправедливото, репресивно и недемократично управление на тези хора, доказва тезата ни, че нямат място в партията, която е символ на демокрацията и свободното слово.”

Подписали:

1. Веселин Стойков – Зам. Председател на СДС – град Пловдив, член на Областен съвет на СДС, член на Националния съвет на СДС и бивш Председател на СДС – град Пловдив.

2. Еню Енев – Зам. Председател на СДС – град Пловдив.

3. Тони Танева Симидчиева – Секретар на СДС – град Пловдив, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.

4. Петър Попов – бивш депутат и председател на СДС – град Пловдив.

5. Чавдар Марев – бивш Председател на СДС – град Пловдив, член на СДС от район Южен.

6. Йорданка Пенева – Председател на Район Тракия

7. Златко Илиев – Председател на клуб 10 – район Централен

8. Марта Момина – Председател на клуб13 – район Централен, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.

9. Мнозинството от членовете на клуб 42 – район Централен

10. Членове на СДС от други клубове и райони

11. Симпатизанти и бивши членове на СДС

Чуйте в прикаченото аудио какво сподели преди 3 седмици в студиото на Дарик Тони Симидчиева за проблемите в СДС - Пловдив.