И в ДПС доволни от изборния резултат, мълчат за оставки
И в ДПС доволни от изборния резултат, мълчат за оставки / netinfo

Като успех окачествиха от ДПС представянето си на изборите в Пловдив и областта, макар движението да загуби традиционно управлявания от него район “Източен” и да не изпълни задачата си за пръв път за има общински кмет в областта.

ДПС има 100-процента ръст на общинските съветници в региона, заяви пред Дарик министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Той избегна отговора на въпроса предстоят ли поредни смени в местните ръководства, след като в Пловдив заради слабото представяне на евровота бе сменен общинския председател, а временният – Красимир Кузов загуби балотажа за район “Източен”. ДПС разработва нова стратегия за разширяване на позициите си в Пловдив и в още няколко големи градове, каза министър Чакъров.

Макар движението да афишира като предизборна цел най-малко 10 съветника в Пловдив, а вкара едва двама, и областният лидер Тунджай Наимов определи представянето на вота като успех. Той посочи като аргумент 5-тото място на кандидат-кмета на ДПС Петя Раева и подчерта, че като брой гласове е запазен резултата от 2003-а година. Наимов отрече да има драстични разминавания между очакванията и постигнатия резултат. За пръв път наши кандидати се състезаваха на балотажите за кмет в Асеновград, Лъки и община “Родопи”, каза областният лидер на движението. Като аргумент за разширяване влиянието на ДПС в областта той посочи, че за пръв път негови представители са избрани в общинските съвети на Раковски, Калояново и Стамболийски.

Мария Троева, Даниела Субашева