Храна, музика и танци от 10 държави в Капана
Храна, музика и танци от 10 държави в Капана / JCI

Culture Bites&Vibes е най-новото събитие в Капана, което има за цел да позволи на пловдивчани да се докоснат и да опознаят различни култури от цял свят по забавен и интерактивен начин.

10 различни интернационални култури ще се влеят в сърцето на Пловдив днес благодарение на чужденци и интернационални студенти, които ще имат възможността да представят своята култура чрез танц, музика, облекло или храна.

В официалната фейсбук страница на събитието организаторите разкриха и имената на държавите, които ще вземат участие в първото издание на мултикултурния фестивал. Това са: Армения, Англия, България, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка. Посетителите ще могат да опитат вкусни ястия от всяка държава, да присъстват на традиционна китайска чаена церемония, да изрисуват ръцете си с къна, да се подсладят с „приянки и библнки“ от Русия, да си направят снимка в истински японски кимона и да се насладят на музика и танци от Армения, Пакистан, България и Китай.

Минувачите ще могат да се включат и в специално подготвени анимации с българска народна музика, както и салса и регетон.

След официалната част до 16:00 часа в Капана, фестивалът ще продължи в клуб Библиотеката, където организаторите и гостите ще имат възможността да се забавляват до зори под звуците на музика от близо и далеч.

Организаторите на събитието – международната младежка организация JCI Plovdiv, с подкрепата на Младежки Център Пловдив и Община Пловдив - са сигурни, че Culture Bites&Vibes щe бъде един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. А това, от своя страна, ще направи Пловдив достоен носител на титлата Европейска столица на Културата 2019.

Още за събитието можете да чуете на darikradio.bg