/ DarikNews
Посланичката поднесе венец на паметника на Левски в града под тепетата

Американският посланик Херо Мустафа изненадващо пристигна за отбелязване на 147-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски в Пловдив.

DarikNews

"Тук съм да поднеса венец пред националния герой Васил Левски. Да живее България и българския народ", заяви след церемонията Мустафа пред журналисти.

Американският посланик Херо Мустафа опита българска ракия в Пловдив (СНИМКИ)

От името на американското посолство пред паметника на Дякона беше поднесен специален венец. Венци и цветя бяха положени и от името на кмета Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева, политически партии и граждански организации, а много пловдивчани отрупаха паметника с цветя.

DarikNews


След церемонията нейно превъзходителство бе на среща с градоначалника в Общината. На срещата той й подари тракийска народна носия. „Това е първата българска носия, която получавам. Беше много мило, задължително ще я облека и ще пусна снимка във Фейсбук“, каза посланик Мустафа.Тя е за втори път в Пловдив, но на практика това е първата й официална визита.

DarikNews

По-късно Херо Мустафа разгледа Епископската базилика на Филипопол. По време на посещението там стана ясно, че Базиликата ще бъде открита на 2 април.