Граждани подгониха телефонен измамник по улицата
Граждани подгониха телефонен измамник по улицата / netinfo
Дядо и внук заловиха телефонен измамник с помощта на полицията в Пловдив. Двамата подгонили мъжа, който чакал пред къщата за уговорената сума, а внукът набрал в движение телефон 166 и извикал полиция. За минути автопатрул от Първо РПУ арестувал 32-годишен мъж, който щял да прибере тлъста сума от възрастен пловдивчанин. Инцидентът станал вчера между 17 и 18 часа, когато по домашния телефон на 78-годишен пловдивчанин позвънил непознат мъж, който съобщил, че синът му е катастрофирал в Гърция, убил е дете и в момента е в ареста. За „освобождаването” му били необходими 8000 лева, които трябвало да бъдат предадени веднага на неговия адвокат. В този момент обаче в стаята влязъл внукът на възрастния мъж и веднага се досетил за подготвящата се измама. Пред входа вече бил пристигнал посредникът и чакал „плячката”. Двамата слезли и подгонили измамника по ул.”Д-р Иван Кесяков.

Не така благоприятно обаче се развила ситуацията с друг 74-годишен мъж от Пловдив. Вчера той бил измамен с 4000 лева и 2600 долара.

Трета жертва на телефонни измамници станал 79-годишен асеновградчанин, който се разделил с 4 370 лева, като ги предал на неизвестен мъж. Около 14 часа вчера на домашния телефон на мъжа измамникът поискал 14 000 лева, за да не се образува дело срещу сина му, който уж бил катастрофирал и убил дете. Бащата се доверил и предал част от сумата на площад „Николай Хайтов” в Асеновград.