ГЕРБ иска стрелбището на ВМРО за пловдивски НДК
ГЕРБ иска стрелбището на ВМРО за пловдивски НДК / netinfo
Културен дом вместо стрелбище да бъде изграден на 32-та декара срещу “Мебелна къща”, ще предложи на сесия групата на ГЕРБ. Това е съобщил лидерът на партията и председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев пред интелектуалци от Пловдив вчера.

Предложението на ГЕРБ означава преразглеждане на вече взето решение на Общинския съвет, който гласува апетитният терен да бъде даден на конкурс срещу ангажимент на инвеститора на 12 декара от него да изгради олимпийско стрелбище за 14 млн. лева. То със сигурност ще доведе до нов конфликт с ВМРО, тъй като техният общински съветник Камен Шишманов от години лобира за стрелбище.

Според ГЕРБ обаче, от център за културни дейности се се ползват много повече пловдивчани и нуждата от него е много по-голяма, отколкото от комплекс за спорт, упражняван от ограничен кръг хора. Съветниците от ГЕРБ подкрепиха предишното решение на Общинския съвет за строеж на спортно съоръжение в името на коалиционния мир с ВМРО, но сега са преразгледали позицията си.

Решението за бартерна сделка на терена срещу стрелбище е атакувано в Административния съд от областния управител Тодор Петков и почти е сигурно, че ще се наложи неговото преразглеждане. Левицата няма да подкрепи новата идея срещу Мебелна къща да се изгражда пловдивски НДК, каза председателят на нейната група Николай Радев. Според него, мястото не е удачно, тъй като в района са стадион “Академик” и Колодрума и той вече се е оформил като зона със спортно предназначение. Културен дом може да се вдигне в ЖР”Тракия”, където и по устройствен план е предвидено оформянето на нов градски административен център.