Електронна ученическа борса Търся работа стартира на 20 март
Електронна ученическа борса Търся работа стартира на 20 март / netinfo

От 20 март работодатели ще могат да заявяват свободни стажантски места на първата в България електронна трудова борса за ученици. Това съобщи Ирина Добриянова, главен експерт в Центъра на учебно-тренировъчните фирми, по чийто проект е създадена младежката борса «Търся работа». Кандидатите за работа ще се представят с автобиография, снимка, а има възможност и с аудио-визуален клип.

Интернет сайтът на ученическата борса беше показан за първи път на Панаира на тренировъчните фирми , който завършва днес в Пловдивския панаир. Сайтът осигурява директен контакт между работодатели, ученици от професионални гимназии и организации, работещи в областта на развитие на човешките ресурси. Проектът получи финансиране от Световната банка.

Тренировъчнта фирма ПИФ ООД от Националната търговска гимназия «Васил Левски» в Пловдив е първият носител на учредената от «Международен панаир Пловдив» награда в рамките на ТФ ФЕСТ – за най-млад панаирен организатор. Предметът на дейност на фирмата е организиране на изложбени прояви, а името й е абревиатура на английското название на «Международен панаир Пловдив».

Наградата за комплексно представяне спечели ученическата фирма «Идеал»-Ботевград, а подгласници станаха «Плюшени мечти»-Свищов и «Мартело»-София. В конкурса «Панаирна промоция» първо място зае «Парадайз и Ко» от Пловдив, следвана от «Зелени мечти»-Павликени и «Автотранс 13»-Пловдив. Журито оцени като най-стилно фирменото облекло на «Лолипоп» от град Струмица.