Едва 10 000 продадени карти, 10 дни преди крайния срок
Едва 10 000 продадени карти, 10 дни преди крайния срок / снимка : dariknews.bg

Само 10 000 карти за преференциално пътуване са продадени до този момент, заяви зам.-кметът Александър Константинов. Опасявам се, че в края на този месец много хора ще се сетят да си купуват карти и пред пунктовете ще се образуват дълги опашки, допълни той. Вероятно на 1-ви март, когато започнат да важат новите карти, ще има хора, които ще бъдат сваляни от автобусите, но въпреки това повече отсрочки няма да правим, категоричен бе зам.-кметът.  

Новите карти за преференциално пътуване влизат в сила от 1-ви март, което значи, че хората ще имат възможност да си ги закупят до 26-ти февруари (петък), уточни Константинов.  

Все още няма решение и за стойността на компенсациите, които превозвачите ще получат за преференциалните пътувания. Те поискаха стойността на една карта да бъде 60 лева, 10 от които да плащат гражданите, а останалото общината. Константинов заяви за пореден път, че окончателната сума ще се определи от броя на продадените карти и от решението на местния парламент за рамката на бюджета.