Двама осмокласници днес са кметове на „Тракия”
Двама осмокласници днес са кметове на „Тракия” / снимки: Кирил Кирилов
Двама осмокласници днес са кметове на „Тракия”
27032
Двама осмокласници днес са кметове на „Тракия”
  • Двама осмокласници днес са кметове на „Тракия”

Осмокласничката Виктория Тенчева седна днес на стола на кмета на „Тракия" Гиньо Матев. Тя започна да приема жителите на района от 11 часа. Момичето си подели отговорния пост с осмокласника Виктор Видев. И двамата ученика са от СОУ „Черноризец Храбър". /Чуйте ги от прикачения звуков файл./

Над 10 младежи от тракийското училище заеха ръководните постове в районната администрация, за да усетят за кратко отговорността от управлението. Младите хора също имат визия за проблемите, каза Гиньо Матев. Те дори са с по-чисти умове, за разлика от нас, които трудно бягаме от шаблона, каза още кметът на "Тракия". Добре е от време на време да вливаме свежа кръв в администрацията, допълни той.

Двама осмокласници днес са кметове на Тракия
netinfo

Утре дните на отварени врати в района продължават. От 13.30 часа учениците ще проведат оперативка в присъствието на Матев и екипа му. Средношколците ще направят собствени предложения за подобряване на дейностите. Идеите на подрастващите трябва да се базират на преките наблюдения от престоя им сред кметския екип.

Кметът Гиньо Матев ще има ден на отворени врати и за останалите три СОУ-та на територията на „Тракия" - „Димитър Матевски", „Св. Седмочисленици" и „Софроний Врачански". Целта на инициативата е да се подпомогне професионалната ориентация на учениците от горните класове.