Деца помагат на деца в благотворителна кампания
Деца помагат на деца в благотворителна кампания / dariknews.bg

Благотворителна кампания за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични изследвания на УМБАЛ "Свети Георги" стартира в 10:00 часа и ще продължи до края на годината. Това съобщиха от лечебното заведение. Акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" се провежда за четвърта поредна година. Идеята на дарителите от Сдружение "Клуб милосърдие, съпричастност, напредък" е да научат децата на съпричастност с проблемите на техните връстници. По време на благотворителната инициатива ще се събират монети от учениците от основните училища в Пловдив.

Със средствата ще бъдат закупени инфузомати - апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от клиниката. Високоспециализираните технически средства се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи лекарства и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница в града.