Базар на приложните изкуства в Асеновград
Базар на приложните изкуства в Асеновград / netinfo

Виждали ли сте как робот сглобява кубче Рубик? А как деца се надпреварват с него.. Това още много произведения на най-различни майстори и творци от цялата страна могат да се видят на започващия днес базар в Асеновград.

За първи път там днес от 10ч. отваря врати Коледен базар на приложните изкуства, съпътстван с детски тематични работилници. Местни и чужди автори представят изделията си в продължение на шест дни в сградата на Туристическия информационен център (Старата община).

Базар на приложните изкуства в Асеновград
netinfo
«Ще се докоснем до българския фолклор с майстори на чанове и пафти, ще се насладим на фината изработка на ръчно изработени изделия - плетени аксесоари, лети свещи, стъкло, хартиени изделия, бижута от кожа и много коледни идеи, за да може всеки да отнесе  в дома си късче неповторима красота и топлина», казват организаторите от «Двореца на твореца».

Базар на приложните изкуства в Асеновград
netinfo
Освен базар на приложни изкуства, се организират детски коледни творчески работилници, в които малчуганите ще творят играчки и украси, ще се запознаят с работата с природни материали с цел опазване на околната среда. Те ще работят и с глина, ще рисуват с восък, ще пробват различни видове декориране, както и оригами. Всеки малък творец ще се научи да изработва традиционна българска сурвачка.

Базар на приложните изкуства в Асеновград
netinfo
Един от акцентите в събитията на Коледния базар в Асеновград е демонстрация и състезание на Националното училище по роботика с инж. Александър Чобанов, който ще покаже на децата как роботите «оживяват». За най-умните и креативни ще има изненади. Работилницата по роботика ще се проведе днес от 14 часа.

А на 24 декември самият дядо Коледа ще донесе подаръци за децата.

В Коледния базар намира своето естествено място и една важна благотворителна кауза -  за Люси, Мишо и Ники - с любов. Организаторите от «Двореца на Твореца» призовават отново да подкрепим тримата асеновградчани, за да им дадем сила, смелост и надежда.

Базарът ще е отворен до 24 декември в Туристическия информационен център в Асеновград.